Velilerimize yönelik Sağlıklı yaşam, kadina yonelik siddet, Deprem Psikososyal Destek, Özel gereksinimli çocuğa sahip olmak ve İletişim Becerileri konularında okulumuzda yüz yüze seminerler düzenlenmiştir.

Seminerimize katılan Ergoterapist Sayın Gülbahar TATLI Ergoterapi’nin başta otizm, epilepsi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi psikiyatrik hastalıklar olmak üzere farklı birçok hastalığın da tedavisinde başvurulan; sağlığın ve refahın artırılmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu örneklerle açıkladı. Fizyoterapist Sayın Barış DENCİ ise çocuklarda görülen Skolyoz ve Kifoz hakkında bilgi verdi. Küçük yaşta teşhisin ve tedavinin öneminden bahsederken, çocuklarımız da skolyoz olup olmadığını anlayabilmek için annelerin uygulayabileceği basit önerilerde bulundu. Birtakım şüphelerimiz oluşur ise bir an önce uzmana gitmemiz gerektiğinin önemini vurguladı. Sohbet havasında geçen, dolu dolu seminer için Değerli Uzmanlarımıza ve katılım sağlayan Değerli Velilerimize çok teşekkür ederiz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ''Özel Eğitim Şenliği'' için verdiği teşekkür belgeleri ile Okul Müdürü Sevil ALTUNDAL'ın 6 Şubat'da meydana gelen deprem felaketinden etkilenen depremzedeler için Valiliğin düzenlediği kermese verdikleri destek için İdareci,Öğretmen ve Personele Teşekkür Belgeleri Takdim edildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı boyunca okulumuzda düzenlenen etkinik,toplantı,eğitim ve seminerlere düzenli katılan Velilerimize Plaket takdim edildi. Kendikerine gödterdikleri bu duyarlılık ve ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Diğer Velilerimize de örnek olması temennisiyle...

Kardeş Okulumuz Sevgi Denizi Özel Eğitim Uygulama Okulundan çit desteğinden sonra Duyu Bütünleme Odamıza materyal desteği geldi. Desteğini bizden hiç esirgemeyen Sevgi Denizi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun Değerli İdarecileri Okul Müdürü Mehmet KABADAYI ve Müdür Yardımcısı İbrahim YAZICI'ya çok teşekkür ederz.

EGEP projesi kapsamında çocuklarla geometrik şekiller ile sınırlı Boyama materyali ve etkinliği yapılmıştır. Bu çalışma çocuklarda el göz koordinasyonunu geliştirmekte, öğrencilere geometrik şekilleri tanıtmakta  ve ince motor becerilerden olan kavrama becerisini de geliştirmektedir.

Okulumuz 2023 yılı Teknofest yarışmasına Çinihisar Takımı olarak”Uzaya Yolculuk’’ adlı projemiz ile katılmış olup ilk değerlendirme aşamasını başarıyla geçmiştir. Değerli Öğretmenlerimiz Esra ÜNVER, Elifnur TATOĞLU ve Yıldırım BAYAZİT'e emeklerinden dolayı çok teşekkür eder,başaılarının deamını dileriz.

Her yıl yaptığımız geleneksel Okul Kermesimizi yaptık. Emeği geçen Sevgili Öğretmenlerimize ve Değerli Velilerimize çok teşekkür ederiz.

Miniklerimizin rondları,defile, Velilerimiz arasında yarışmalar ve kermes ile dolu dolu bir Yılsonu programı ile 2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılına elveda dedik.

Kütahya Özel Eğitim Anaokulu olarak bugün hem hüzünlüyüz hemde gururluyuz bir senenin daha sonuna gelip bu sene de birbirinden çok sevdiğimiz öğrencilerimizi mezun ediyoruz.   Yolunuz ve bahtınız açık olsun çocuklar. Ayağınıza taş gözünüze yaş değmesin..

Annelerimiz ile tasarladığımız artık malzemelerden yapılmış kıyafetleri miniklerimiz defile yaparak misafirlere tanıttı. Mankenlere taş çıkartan çocuklarımız alkışlar eşliğinde yürüdüler.

Kütahya özel eğitim Egep projesi inavasyon etkinliği  Dil çubuklarından bahçemizi güzelleştirmek ve kuşlara yuva yapmak amacıyla kuş yuvası etkinliği düşünüldü . Dil çubuklarından kuş yuvası iskeleleri yapıldı ve kura sistemi ile tüm sınıflara dağıtıldı sınıf öğretmenleri kuş yuvalarını tasarladı ve boyadı .Boyanan kuş yuvaları bahçemizdeki kamelyalara sabitlendi böylece bahçemizi hem ekolojik anlamda zenginleştirmiş hem de inavosyon çalışmamızı tamamlamış olduk .

Okul öncesinde matematik ; konusunda okulumuz öğrencileri artık malzemelerden tasarlanan matematik materyellerinden olan geometrik şekilleri tanıma , hayvan sıralama puzzle materyeli ve sayıları tanıyoruz materyellerinde yarışmalar yapmışlardır. Yarışmaların amacı öğrencilerin matematiği eğlenerek öğrenmesi ve akran öğreniminin kullanılmasıdır. Etkinlikte öğrencilerin matematik becerilerinin yanında sosyal duygusal gelişiminede katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Cahit Arf matematik yılı etkinlikleri kapsamında sergi planlanmıştır. Bu serginin konsepti sınıfımızda sene içerisinde artan malzemeler kullanılarak matematik materyelleri tasarlanmıştır. Bu materyeller öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmesinin yanında motor, becelerini, öz bakım becerilerini ve bilişsel becerilerini de geliştirmesi planlanmıştır. Ayrıca matematiği eğlenceli bir oyun hale getirerek öğrencilerin akranlarıyla olumlu vakit geçirmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla üretilen materyaller sergilenmiş. Tüm sınıf öğrencileri sırayla sergiyi gezip materyelleri keşfetmişlerdir.

Egep Özel Eğitim- Özel Yetenek etkinliği olarak örüntü becerisi ile hafıza becerisini geliştirmeyi hedefledik. Oynanışı ise;

Örüntü kartları belirli bir süre öğrenciye gösterilir ve kaldırılır. Öğrencinin 3 numarada ki kutuları hafızasında kaldığı gibi doldurması istenir. Materyal tamamen artık malzemelerden hazırlanmıştır.Örüntü kartalrında ki renklerin eşleştirmeleri aynı büyüklükte ki farklı renk ponpon toplarla yapılır.